Grăsimi în dieta noastră

Organismul uman principalele surse de energie de diferite grăsimi. Sursa de energie pentru organism, ele solubila in grasimi ajuta la absorbtia de vitamine, un nivel constant de temperatura corpului. Este necesar, în structura membranelor celulare, unele funcții de hormoni, și, de asemenea, vitamina D, pentru a forma.

Un impact negativ asupra sănătății grași saturați

Celulele în timpul operațiunii de energie consumată, în cazul optim, 30% în diferite grăsimi obținute din produse. Sala de mese noastre folosit de grăsimi și uleiuri, în termeni chimici, toate cu acizii grași, formând esteri. Principala diferență între acizii grași de tip compoziției chimice.

Compoziția chimică a acizilor grași, cu o lungime de lanț, un număr de atomi de carbon, determină statutul de cluster FAT și de topire. În consecință, putem vorbi despre grăsimi sau uleiuri. Grăsimi de origine animală, grăsimi saturate, acizi grași, în special palmitat și acid stearic mai sus la această temperatură temperatura camerei de distribuție, în stare solidă.

În vegetale grăsimi acizi grași nesaturați acționează în principal ca, de exemplu, un stil de viață sănătos are o valoare semnificativă, de exemplu, a линоле-, linolenic (Omega-3) și acidul arahidonic (Omega-6). Aceste grăsimi sunt lichide la temperatura camerei, se numesc uleiuri.

Acizi grași atomii de carbon între dubla numărul de obligațiuni de caracteristici. Legături duble, care conțin acizi grași saturați, lasa. Reprezintă o legătură dublă, care conțin acizi grași acizi grași mononesaturate mai mult de o dublă legătură cu acizi grași și polinesaturate acizi grași.

Studiile internaționale arată că un număr mare de acizi grași saturați (de exemplu, acid palmitic, acid stearic, acidul lauric, kapronsav) consum are un impact negativ asupra sistemului cardiovascular, crește riscul de insuficiență cardiacă și riscul de boli cardiovasculare.

Bogat consumul excesiv de grăsimi, prin urmare, semnificativ nivelul de colesterol în sânge. Un nivel ridicat de colesterol și o serie de grave formarea de boli pot juca un rol.

Grăsimi animale , păsări de grăsime de rață, și libazsír delicioase, гедонические de valoare, dar popularitatea lor a scăzut, consumul de masă-nu este tipic. În libazsír și grăsimi saturate grăsimi sărace, mononesaturate și acizi grași polinesaturați și mai bogată decât alte grăsimi animale.

Aceste caracteristici ale inimii și sistemului cardiovascular, care este mai avantajoasă, ok mare de sacrificare a animalelor, bovine, oi, pește este foarte greu de digerat, nu este adecvat pentru consumul uman. Astfel, grăsimi de origine animală, în special carne de porc, am luat-o.

Uleiuri vegetale în dieta noastră

Grăsime de porc de la bacon, sau organele situate între hájból primite de acizi topire húsnyesedékből. De bună calitate de grăsimi unul alb sau color viaszságra, miros frumos, trosnituri, miros de rânced, de un miros neplăcut.

În étolajok diferite, un conținut ridicat de uleiuri din plante, care au făcut din ei. Producția de petrol din punct de vedere al principalelor plante de floarea-soarelui, de rapiță, de soia, de dovleac și de ricin, tropicale, subtropicale ulei de măsline, ulei de palmier și ulei de arahide.

Uleiul extras din semințe, prin presare, prin apăsarea (olajütő), restul de cantitate și o varietate de substanțe chimice, din punct de vedere chimic sunt eliminate din plante.

De bună calitate a uleiurilor vegetale la temperatura camerei, transparent, incolor, nu plin de noroi, gust, caracteristici ale plantelor, mirosuri, practic, nu există. Uleiul de floarea-soarelui are o culoare aurie-culoare galben, ulei de rapiță și ulei de măsline într-o mai închis, o nuanță verzuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *